2018. október 14., vasárnap


Vizualizáció az oktatásban
A szófelhő

   


     Az alkalmazás,amit én választottam a Word Art alkalmazás. Ezt az oldalt mind az angol,mind a földrajz szaktárgyon belül hasznosan tudnák a diákok és én magam is tanulás és tanítás szempontjából is.  

  • angolból: 
    • Igeidők tanulására. Bármilyen korosztálynak tudnám ajánlani, kezdőknek és haladóknak is felelevenítés szempontjából. Ezt a diákok is elkészíthetik,de én is megcsinálhatom előre. Ha ők készítik,akkor az a veszély fennállhat,hogy kihagynak valamit vagy összekevernek igeidőket és ezáltal rosszul tanulják meg, ezért inkább osztálymunkában csináltatnám meg. 
    • Prezentáció során Power Point diavetítés helyett. Ha az egyik diák prezentációt csinál egy adott témából,akkor kifejezetten hasznos lehet. Példának okáért ilyen téma lehet a Halloween. Ha előadást tart, akkor ezek a kulcsszavak elegek tudnak lenni, amiről eszébe jut az adott kulcspont. 
  • földrajzból:
    • Összefoglalásnál fogalmak összeszedésére, témakörök felelevenítésére, nevek, fontosabb számok kiemelésére. Szintén osztályfeladatnak adnám ki, hogy együtt ismételjük át az adott témakört. 
    • Országok ismeretjegyeinél is lehet használni, hiszen a különféle szimbólumok nagy segítségünkre vannak ebben. A színek és a szimbólumok a vizuális beállítottságú gyermekeknek kifejezetten tudnak segíteni. Ezt a feladatot szintén a diákoknak adnám ki, ha több országot veszünk,akkor csoportmunkába és ezáltal tudják prezentálni az osztály többi tagjának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése